آجیل را به عنوان یکی از تنقلات مفید ومقوی میشناسیم که نمیتوان از سفره یلدا و نوروز حذف کرد و اگر نباشد کمبود آن سخت پیداست.
در اینجا میخواهیم تفاوت این دو مناسبت را برایتان بگوییم تا در زمان خرید با آگاهی بیشتر اقدام کنید.
جالب است بدانید آجیل یلدا مفیدتر و مغذیتر از آجیل نوروز است و علت آن شیرین و خام بودن آجیل یلدا و شور، بوداده و گاهی طعمدار مثل فلفلی یا لیمویی بودن آجیل نوروز است.
چهارمغز در هر دو نوع آجیل نقشی پُر رنگ دارد و مرغوبیتش خبر از آجیلی باکیفیت بالا میدهد.
چهارمغز شامل پسته، فندق، بادام درختی و بادام هندی است.معمولاً از این چهار قلم، پسته همراه با پوست است و پستهی باکیفیت پستهای است که پوست آن در بالا باز باشد و در اصطلاح خندان باشد.
از اجزای دیگیری که می تواند بین آجیل یلدا و نوروز مشترک باشد، بادام زمینی، گردو و انواع تخمه است.
همین طور که قبلتر در این نوشته گفته شد تنها تفاوت اقلام مشترک آجیل یلدا و نوروز، شوری، شیرینی، خام و بوداده بودن آن است.
به جز این اقلام آجیل یلدا شامل نخودچی و کشمش (گاهی ممیز)، دانههای بودداه مثل گندم و عدس، برگههای میوه (که شامل برگه هلو، زردآلو و ... میشود)، باسلوق، توتخشک و انجیر است.
در یلدا استفاده از انواع میوههای خشک نیز رایج است.
ممکن است استانهای مختلف ایران رسوم خاص خود را برای آمادهکردن آجیل یلدا و نوروز داشته باشند ولی مواردی که ذکر شد مربوط به آجیلیست که از آن به عنوان آجیل رسمی یلدا و نوروز نام برده میشود.
نکته آخر اینکه برای اطمینان از کیفیت آجیلی که تهیه میکنید علاوه بر ظاهر آن حتماً کمی از آن را مزه کنید تا از طعم و تازگی آجیل اطمینان حاصل کنید.
به عنوان پیشنهاد میتوان گفت آجیل و برگه میوه میتوانداقلام مناسبی برای هدیهدادن به دیگران و حتی به عنوان هدیهی سازمانی مناسب باشد. این هدیه، هدیهای کاربردیست که بدون آن در سفره نوروز و یلدا ضروریست و هم خاطرهای خوشطعم میسازد.
شما میتوانید به آجیل خود چاشنی خلاقیت را اضافه کنید و از آن نهایت لذت را ببرید.